Գաթա

Գաթան հայկական ազգային հրուշակեղեն է, որը տարածում ունի ինչպես Հայաստանում, այնպես էլ հայկական սփյուռքում:
Հայաստանում գաթայի շատ տարբերակներ կան:

Suikerbrood van Geghard. - Armenia.jpg
Գեղարդի գաթա

Հանդիպում է տարբեր ձևերով ու չափսերով: Գաթան հաճախ մատուցվում է թեյի կամ սուրճի հետ: Հաճախ քաղաքները կամ մարզերը ունեն իրենց սեփական տարբերակը:

գաթանախշ

Հին ժամանակներում հայերը գաթան թխում էին թոնրի մեջ: Լավաշի մեծ քանակների թխման գործընթացից հետո տաք վառարանը օգտագործվում էր այլ ուտեստների եւ քաղցրավենիքների համար: Խմորը բաղկացած է կարագից, ալյուրից և մածունից, իսկ լցոնումը (խորիզ) բաղկացած է կարագից և շաքարից՝ երբեմն ավելացնելով ընկույզ:

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s